blog housky

Domácí hamburgerové housky

Dnes jsme si pro Vás připravili recept na domácí hamburgerové housky. S tímto receptem se Vám podaří upéct 7 housek.

 

Budete potřebovat:

Postup:

  1. Droždí smícháme s trochou cukru a vlažného mléka a na teplém místě necháme vzejít kvásek.
  2. Z proseté mouky, soli, zbytku cukru, másla, 1 vejce, zbytku mléka a kvásku vypracujeme, ideálně v  kuchyňském robotu, hladké těsto, které přikryjeme utěrkou nebo fólií a necháme na teplém místě kynout, až zdvojnásobí svůj objem.
  3. Vykynuté těsto přendáme na pomoučněnou pracovní plochu, propracujeme rukama a rozdělíme kousky o váze 120 g, ze kterých vytvarujeme hladké bochánky, přemístíme na plech vyložený pečicím papírem, překryjeme utěrkou a opět necháme kynout, až zdvojnásobí svůj objem.
  4. Nakynuté bochánky pomažeme rozšlehaným vejcem a posypeme sezamem. Pečeme v  troubě předehřáté na 190 °C asi 13 minut dozlatova.
  5. Po vyndání z trouby je důležité nechat housky vychladnout (15-20 minut), až poté rozkrojit.

 

Mouky můžete klidně nahradit i 500g celozrnné mouky jemně mleté, housky budou tmavší.

 

Přejeme hodně štěstí a dobrou chuť!