bábovka blog

Kakaová bábovka vegan, bez lepku a bez cukru!

Dnes jsme si pro Vás připravili recept kakaovou bábovku bez lepku, bez laktózy, bez vajec a bez cukru.

 

Budete potřebovat:

 

Postup:

  1. ZahĹ™ejte si v lázni kokosovĂ˝ olej, aby se ĂşplnÄ› rozpustil, bude se Vám s nĂ­m lĂ©pe pracovat. Do misky s kokosovĂ˝m olejem pĹ™idáme ostatnĂ­ ingredience, jenom kakao ne – to budeme pĹ™idávat aĹľ pozdÄ›ji.
  2. Všechny ingredience důkladně promícháme, aby nám vzniklo jemné těsto.
  3. Těsto si rozdělíme tak, že do menší misky odlijeme 1/3 těsta a zbylé 2/3 si ponecháme. Do menšího dílu teď přidáme kakao nebo karob a důkladně promícháme.
  4. Do formy na bábovku, vymazanou kokosovĂ˝m olejem a zasypanou troškou kokosovĂ© nebo pohankovĂ© mouky, lijeme postupnÄ› svÄ›tlĂ˝ a pak tmavĂ˝ dĂ­l – vznikne nám krásnĂ˝ vzor.
  5. PeÄŤeme v pĹ™edehřátĂ© troubÄ› na 190°C po 30 – 40 minut. Po cca 30 minutách je potĹ™eba bábovku zkontrolovat špejlĂ­ – špejle musĂ­ vyjĂ­t ven ÄŤistá – je potĹ™eba to uhlĂ­dat, pak by byla bábovka příliš suchá.

 

Tip na závÄ›r: mĂ­sto kakaa nebo karobu mĹŻĹľete použít zelenĂ˝ ÄŤaj Matcha – bábovka pak bude mĂ­t zelenou barvu!

 

My podáváme s kokosovou šlehačkou..