bábovka blog

Kakaová bábovka vegan, bez lepku a bez cukru!

Dnes jsme si pro Vás připravili recept kakaovou bábovku bez lepku, bez laktózy, bez vajec a bez cukru.

 

Budete potřebovat:

 

Postup:

  1. Zahřejte si v lázni kokosový olej, aby se úplně rozpustil, bude se Vám s ním lépe pracovat. Do misky s kokosovým olejem přidáme ostatní ingredience, jenom kakao ne – to budeme přidávat až později.
  2. Všechny ingredience důkladně promícháme, aby nám vzniklo jemné těsto.
  3. Těsto si rozdělíme tak, že do menší misky odlijeme 1/3 těsta a zbylé 2/3 si ponecháme. Do menšího dílu teď přidáme kakao nebo karob a důkladně promícháme.
  4. Do formy na bábovku, vymazanou kokosovým olejem a zasypanou troškou kokosové nebo pohankové mouky, lijeme postupně světlý a pak tmavý díl – vznikne nám krásný vzor.
  5. Pečeme v předehřáté troubě na 190°C po 30 – 40 minut. Po cca 30 minutách je potřeba bábovku zkontrolovat špejlí – špejle musí vyjít ven čistá – je potřeba to uhlídat, pak by byla bábovka příliš suchá.

 

Tip na závěr: místo kakaa nebo karobu můžete použít zelený čaj Matcha – bábovka pak bude mít zelenou barvu!

 

My podáváme s kokosovou šlehačkou..