wrap blog

Lavaš se smaženým tofu a tahini pastou

V dnešním receptu využijeme lavaš jako wrap. Wrap je zábavný, můžete do něj schovat leccos. My jsme pro vás připravili veganskou náplň s dozlatova osmaženým tofu, zelným salátem a tahini omáčkou. Z množství, které uvádíme v receptu, připravíte čtyři kusy. Je pak na vás, zda to bude malé jídlo pro čtyři nebo sytý hlavní chod pro dva.

Budete potřebovat:

Postup:

  1. Zelí nakrouhejte najemno, mrkev nastrouhejte a promíchejte se dvěma lžícemi olivového oleje, octem, lžičkou soli a pepřem. Nechte v míse změknout, cca 30 až 45 minut.
  2. Tofu dobře osušte a nakrájejte na kostky. V misce promíchejte škrob s kořením a lžičkou soli, kostky v této směsi obalte a osmažte na zbytku olivového oleje dozlatova.
  3. Dobře rozmíchané tahini smíchejte s citronovou šťávou, rostlinným jogurtem a chilli omáčkou, vyšlehejte a podle konzistence zapracujte i studenou vodu a dochuťte solí.
  4. Oba pláty chlebu lavaš si rozložte a rozprostřete na něj zelný salát, osmažené kousky tofu a pokapejte částí tahini omáčky. Poté zabalte a překrojte napůl. Podávejte se zbytkem tahini omáčky.

 

14885

zdroj: countrylife.cz