Domácí hamburgerové housky

Dnes jsme si pro Vás připravili recept na domácí hamburgerové housky. S tímto receptem se Vám podaří upéct 7 housek.

Budete potřebovat:

Postup:

  1. Droždí smícháme s trochou cukru a vlažného mléka a na teplém místě necháme vzejít kvásek.
  2. Z proseté mouky, soli, zbytku cukru, másla, 1 vejce, zbytku mléka a kvásku vypracujeme, ideálně v kuchyňském robotu, hladké těsto, které přikryjeme utěrkou nebo fólií a necháme na teplém místě kynout, až zdvojnásobí svůj objem.
  3. Vykynuté těsto přendáme na pomoučněnou pracovní plochu, propracujeme rukama a rozdělíme kousky o váze 120 g, ze kterých vytvarujeme hladké bochánky, přemístíme na plech vyložený pečicím papírem, překryjeme utěrkou a opět necháme kynout, až zdvojnásobí svůj objem.
  4. Nakynuté bochánky pomažeme rozšlehaným vejcem a posypeme sezamem. Pečeme v  troubě předehřáté na 190 °C asi 13 minut dozlatova.
  5. Po vyndání z trouby je důležité nechat housky vychladnout (15-20 minut), až poté rozkrojit.

 

Mouky můžete klidně nahradit i 500g celozrnné mouky jemně mleté, housky budou tmavší.

Přejeme hodně štěstí a dobrou chuť!

Přihlaste se prosím znovu

Omlouváme se, ale Váš CSRF token pravděpodobně vypršel. Abychom mohli udržet Vaši bezpečnost na co největší úrovni potřebujeme, abyste se znovu přihlásili.

Děkujeme za pochopení.

Přihlášení