Recept na basmati rýži s batáty, čočkou a špenátem

Dnes jsme pro Vás připravili velmi jednoduchý veganský recept. Díky koření a složení potravin má velmi zajímavou chuť.

Budete potřebovat:

Postup:

  • V pánvi na kokosovém oleji osmahneme cibuli nebo pórek. Přidáme česnek, zázvor, rajčatový protlak, kurkumu a další koření.
  • Po pár zamíchání jen rozvoníme koření a přendáme do hrnce nebo rendlíku s pokličkou. Vše zalijeme zeleninovým vývarem. Po té vmícháme kokosové mléko a přidáme omyté, oloupané a na kostičky pokrájené batáty.
  • Mezitím si uvaříme rýži dle návodu od výrobce.
  • Červenou čočku propláchneme a přidáme ji do hrnce také. Celou směs dobře promícháme, přiklopíme pokličkou a vaříme cca 20 minut.
  • Na závěr vložíme do hrnce omytý špenát (nemícháme), přiklopíme a necháme ho jen zredukovat max. 5 minut.
  • Hotovou směs podle chuti dokyselíme kůrou a šťávou z citrónu, případně dosolíme.

Přejeme dobrou chuť!

031A34C1-6DA9-40E7-8D16-33DE0D7CEEAA-2048x1536-1-510x383