Blog

Jak detoxikovat organismus?

Očista střev je základem každé detoxikace organismu. Je to proces, díky kterému se zažívací trakt zbaví nahromaděných škodlivin a zároveň je také prevencí mnoha zdravotních potíží, a to nejen zažívacích. Detoxikace střev je podmínkou úspěšné očisty dalších orgánů. Ško...

Výhody kolagenu na naše zdraví

Prakticky všichni odborníci, se shodují na tom, že snížení flexibility a pohyblivosti kloubů s věkem je důsledkem stárnutí „kolagenu“ ve složení pojivových tkání.   Úloha kolagenu Kolagen je nejběžnějším proteinem v lidském těle. Je obsažen hlavně ve svalech, ...

Kakaová bábovka vegan, bez lepku a bez cukru!

Dnes jsme si pro Vás připravili recept kakaovou bábovku bez lepku, bez laktózy, bez vajec a bez cukru. Budete potřebovat: 150g pohankové mouky 150g čirokové mouky 75g kokosové mouky 2 lžičky náhrady vajec Egg Replacer 1 kypřící prášek bezlepkový 150g kokosového...

Je rozdíl mezi cukry?

Bílý řepný cukr je v mnoha domácnostech nepostradatelným pomocníkem, ale na oblibě a věhlasu nabývá stále více cukr třtinový, který je zhruba třikrát tak dražší, ale provází ho skvělá pověst, zato cukru bílému se začalo říkat bílý jed. Jak je to s hnědým cukrem? ...

5 důvodů, proč používat přírodní vlasovou kosmetiku

1) Vlasy vyživuje, ale nezatěžuje U přírodní vlasové kosmetiky je často jako její hlavní výhoda uvedena šetrnost k vlasům. To je samozřejmě pravda, ale já jako její hlavní výhodu spíše vidím to, že vlasy vyživuje. A to do hloubky a bez toho, aby je zatěžovala. Oproti ...

Jak a kam využít lahůdkové droždí?

Vyrábí se pomocí kvasinek na substrátu bohatém na cukry. Několik dnů se nechají namnožit a pak se suší lehce nad teplotu okolo 45°C (známou hranici z principů syrové stravy), při které se deaktivují kynoucí složky. Lahůdkové droždí v kuchyni Zahušťuje polévky a omáčky...

Co jíst na jaře?

V dnešním článku najdete pár tipů, co jíst během jarních dní, abychom naše tělo po zimě povzbudili. 1. Zelenina na prvním místě Zelenina by měla mít v našem jídelníčku pevné místo. Na jaře to platí dvojnásob. Dokáže totiž bohatstvím cenných látek pozitivně ovlivň...

Proč je lepší jíst Bio maso?

V dnešním článku se podíváme na pár důvodů, proč je lepší jíst maso v Bio kvalitě. Bio maso je produktem ekologického zemědělství Ekologické zemědělství je šetrné hospodaření s přátelským vztahem ke zvířatům, půdě, rostlinám a přírodě. Nepoužívají se umělá hnojiva, ch...

Jak si udělat domácí ovesné mléko?

Dnes pro Vás máme recept na výrobu domácího ovesného mléka.   Budete potřebovat: 150g ovesných vloček 200ml vroucí vody 1L vody špetky soli pytlík na výrobu domácího mléka Postup: Vločky v misce zalijte 200ml vroucí vody, přidejte špetku soli a dejte...

V čem je lepší lyofilizované ovoce?

O lyofilizaci jste už dost možná slyšeli, v posledních letech jde o velmi populární způsob zpracování řady potravin, své uplatnění ale metoda nachází i ve farmaceutickém nebo biotechnologickém průmyslu. Ve své podstatě jde o sušení mrazem –...

Přihlaste se prosím znovu

Omlouváme se, ale Váš CSRF token pravděpodobně vypršel. Abychom mohli udržet Vaši bezpečnost na co největší úrovni potřebujeme, abyste se znovu přihlásili.

Děkujeme za pochopení.

Přihlášení