Blog

Není kakao, jako kakao

Kakao a čokoládu budete mít určitě rádi, aniž byste si jejich benefity uvědomovali a věřím, že se jejich konzumace po přečtení tohoto článku zvýší. Kakao získáváme ze semen kakaovníku pravého (Theobroma cacao), v jehož plodech se ukrývají semena - kakaové boby, které...

Proč vybírat právě Bio vína?

Tisíce let při výrobě a pěstování vína naši předkové žádné chemické prostředky nepoužívali. Víno bylo lékem. Biovíno znamená, že barva vína, jeho vůně, chuť a celkový dojem vychází jen z přírody a umění vinaře. Biovíno nám chutná a také j...

Kelp nudle - rychlý a osvěžující recept

Dnes jsme si pro Vás připravili velmi jednoduchý recept na nudle s omáčkou. Budete potřebovat: 1 balení kelp nudlí citronová šťáva (nejlépe z čerstvých citronů) extra panenský olivový olej   sušená rajčata sirup z agáve menší cibuli koření: oregano...

Jak detoxikovat organismus?

Očista střev je základem každé detoxikace organismu. Je to proces, díky kterému se zažívací trakt zbaví nahromaděných škodlivin a zároveň je také prevencí mnoha zdravotních potíží, a to nejen zažívacích. Detoxikace střev je podmínkou úspěšné očisty dalších orgánů. Ško...

Výhody kolagenu na naše zdraví

Prakticky všichni odborníci, se shodují na tom, že snížení flexibility a pohyblivosti kloubů s věkem je důsledkem stárnutí „kolagenu“ ve složení pojivových tkání.   Úloha kolagenu Kolagen je nejběžnějším proteinem v lidském těle. Je obsažen hlavně ve svalech, ...

Kakaová bábovka vegan, bez lepku a bez cukru!

Dnes jsme si pro Vás připravili recept kakaovou bábovku bez lepku, bez laktózy, bez vajec a bez cukru. Budete potřebovat: 150g pohankové mouky 150g čirokové mouky 75g kokosové mouky 2 lžičky náhrady vajec Egg Replacer 1 kypřící prášek bezlepkový 150g kokosového...

Je rozdíl mezi cukry?

Bílý řepný cukr je v mnoha domácnostech nepostradatelným pomocníkem, ale na oblibě a věhlasu nabývá stále více cukr třtinový, který je zhruba třikrát tak dražší, ale provází ho skvělá pověst, zato cukru bílému se začalo říkat bílý jed. Jak je to s hnědým cukrem? ...

5 důvodů, proč používat přírodní vlasovou kosmetiku

1) Vlasy vyživuje, ale nezatěžuje U přírodní vlasové kosmetiky je často jako její hlavní výhoda uvedena šetrnost k vlasům. To je samozřejmě pravda, ale já jako její hlavní výhodu spíše vidím to, že vlasy vyživuje. A to do hloubky a bez toho, aby je zatěžovala. Oproti ...

Jak a kam využít lahůdkové droždí?

Vyrábí se pomocí kvasinek na substrátu bohatém na cukry. Několik dnů se nechají namnožit a pak se suší lehce nad teplotu okolo 45°C (známou hranici z principů syrové stravy), při které se deaktivují kynoucí složky. Lahůdkové droždí v kuchyni Zahušťuje polévky a omáčky...

Co jíst na jaře?

V dnešním článku najdete pár tipů, co jíst během jarních dní, abychom naše tělo po zimě povzbudili. 1. Zelenina na prvním místě Zelenina by měla mít v našem jídelníčku pevné místo. Na jaře to platí dvojnásob. Dokáže totiž bohatstvím cenných látek pozitivně ovlivň...