Blog, Strana 2

Jak a kam využít lahůdkové droždí?

Vyrábí se pomocí kvasinek na substrátu bohatém na cukry. Několik dnů se nechají namnožit a pak se suší lehce nad teplotu okolo 45°C (známou hranici z principů syrové stravy), při které se deaktivují kynoucí složky. Lahůdkové droždí v kuchyni Zahušťuje polévky a omáčky...

Co jíst na jaře?

V dnešním článku najdete pár tipů, co jíst během jarních dní, abychom naše tělo po zimě povzbudili. 1. Zelenina na prvním místě Zelenina by měla mít v našem jídelníčku pevné místo. Na jaře to platí dvojnásob. Dokáže totiž bohatstvím cenných látek pozitivně ovlivň...

Proč je lepší jíst Bio maso?

V dnešním článku se podíváme na pár důvodů, proč je lepší jíst maso v Bio kvalitě. Bio maso je produktem ekologického zemědělství Ekologické zemědělství je šetrné hospodaření s přátelským vztahem ke zvířatům, půdě, rostlinám a přírodě. Nepoužívají se umělá hnojiva, ch...

Jak si udělat domácí ovesné mléko?

Dnes pro Vás máme recept na výrobu domácího ovesného mléka.   Budete potřebovat: 150g ovesných vloček 200ml vroucí vody 1L vody špetky soli pytlík na výrobu domácího mléka Postup: Vločky v misce zalijte 200ml vroucí vody, přidejte špetku soli a dejte...

V čem je lepší lyofilizované ovoce?

O lyofilizaci jste už dost možná slyšeli, v posledních letech jde o velmi populární způsob zpracování řady potravin, své uplatnění ale metoda nachází i ve farmaceutickém nebo biotechnologickém průmyslu. Ve své podstatě jde o sušení mrazem –...

2 recepty na matcha smoothie

Dnes pro Vás máme 2 jednoduché recepty na matcha smoothie.   Detox drink Budete potřebovat: 1 plechovka kokosového mléka 1 avokádo hrstku rukoly 2 lžíce medu (pro vegany 2 lžíce tapiokového sirupu) 1 pytlíček matcha čaje (2g) 1 lžíci limetkové šťávy P...

Očista těla od škodlivin..

Už jste to slovo určitě také slyšeli, možná jste přemýšleli, co přesně znamená. Nebo jste v tom naopak už zkušení a dělá to vašemu tělu i psychice moc dobře. Řeč je o detoxikaci, neboli očistě těla. A nejen těla – i mysli, domácnosti, šatníku,… Je zkrátka dobré mít všud...

7 pozitivních vlivů kimchi

Korejský všelék kimchi je doslova nadupané cennými látkami. Jeho konzumací tedy děláte dobře nejen svým chutím, ale také svému zdraví. Korejci jej berou jakou národní poklad a lék na dlouhověkost. Zlepšuje funkce trávicího systému Při kvašení se tvoří zdravé bakterie,...

Co je certifikace Demeter?

Certifikát Demeter je mezinárodním označením pro produkty, které splňují přísné podmínky. Stojí na principech ekologie, etického přístupu a udržitelného rozvoje. Dejte zelenou oranžovému označení Demeter Chuť, kvalita a výživové hodnoty potravin a produktů jsou dány t...

Novoroční čočková polévka

Dnes pro Vás mám recept na lahodnou novoroční polévku s čočkou. Je velmi jednoduchá a rychlá. Budete potřebovat: máslo nebo ghí 200g mrkve 200g brambor 300g čočky (může být sterilovaná nebo klasicky odmočená) menší kus bulvy celeru 1 ks žluté cibule 2 ks bobko...