Vyrábí se pomocí kvasinek na substrátu bohatém na cukry. Několik dnů se nechají namnožit a pak se suší lehce nad teplotu okolo 45°C (známou hranici z principů syrové stravy), při které se deaktivují kynoucí složky. Lahůdkové droždí v kuchyni Zahušťuje polévky a omáčky...
Blog, Strana 2
V dnešním článku najdete pár tipů, co jíst během jarních dní, abychom naše tělo po zimě povzbudili. 1. Zelenina na prvním místě Zelenina by měla mít v našem jídelníčku pevné místo. Na jaře to platí dvojnásob. Dokáže totiž bohatstvím cenných látek pozitivně ovlivň...
V dnešním článku se podíváme na pár důvodů, proč je lepší jíst maso v Bio kvalitě. Bio maso je produktem ekologického zemědělství Ekologické zemědělství je šetrné hospodaření s přátelským vztahem ke zvířatům, půdě, rostlinám a přírodě. Nepoužívají se umělá hnojiva, ch...
Dnes pro Vás máme recept na výrobu domácího ovesného mléka. Budete potřebovat: 150g ovesných vloček 200ml vroucí vody 1L vody špetky soli pytlík na výrobu domácího mléka Postup: Vločky v misce zalijte 200ml vroucí vody, přidejte špetku soli a dejte...
O lyofilizaci jste už dost možná slyšeli, v posledních letech jde o velmi populární způsob zpracování řady potravin, své uplatnění ale metoda nachází i ve farmaceutickém nebo biotechnologickém průmyslu. Ve své podstatě jde o sušení mrazem –...
Dnes pro Vás máme 2 jednoduché recepty na matcha smoothie. Detox drink Budete potřebovat: 1 plechovka kokosového mléka 1 avokádo hrstku rukoly 2 lžíce medu (pro vegany 2 lžíce tapiokového sirupu) 1 pytlíček matcha čaje (2g) 1 lžíci limetkové šťávy P...
Už jste to slovo určitě také slyšeli, možná jste přemýšleli, co přesně znamená. Nebo jste v tom naopak už zkušení a dělá to vašemu tělu i psychice moc dobře. Řeč je o detoxikaci, neboli očistě těla. A nejen těla – i mysli, domácnosti, šatníku,… Je zkrátka dobré mít všud...
Korejský všelék kimchi je doslova nadupané cennými látkami. Jeho konzumací tedy děláte dobře nejen svým chutím, ale také svému zdraví. Korejci jej berou jakou národní poklad a lék na dlouhověkost. Zlepšuje funkce trávicího systému Při kvašení se tvoří zdravé bakterie,...
Certifikát Demeter je mezinárodním označením pro produkty, které splňují přísné podmínky. Stojí na principech ekologie, etického přístupu a udržitelného rozvoje. Dejte zelenou oranžovému označení Demeter Chuť, kvalita a výživové hodnoty potravin a produktů jsou dány t...
Dnes pro Vás mám recept na lahodnou novoroční polévku s čočkou. Je velmi jednoduchá a rychlá. Budete potřebovat: máslo nebo ghí 200g mrkve 200g brambor 300g čočky (může být sterilovaná nebo klasicky odmočená) menší kus bulvy celeru 1 ks žluté cibule 2 ks bobko...