Blog, Strana 3

Jednoduché plněné fíky s kokosem

Fíky a Vánoce patří jednoznačně k sobě. Máme pro Vás jednoduchý recept, který je nepečený, chutný a rychlý, avšak bez lepku, laktózy a cukru. Budete potřebovat: 500g sušených fíků 200g strouhaného kokosu 2 lžíce tapiokového sirupu 250g ghíčka nebo 250g veganského...

I mléčné zuby potřebují péči

Kazivost zubů se podle stomatologů nedědí. Negativně se však na stavu mléčného chrupu projeví skutečnost, že matka dítě nekojí nebo ho příliš brzy odstaví či mu výživu podává nevhodným způsobem, například pomocí dudlíku s tak velkým otvorem, že vůbec nemusí namáhat čeli...

Linecké cukroví – bez lepku, vajec, laktózy a cukru

Dnes jsme si pro Vás připravili recept na Linecké cukroví, které neobsahuje lepek, laktózu, vejce a dokonce ani cukr. Jde také upéct ve veganské verzi. Budete potřebovat: 100g mandlové mouky (pokud máte alergii na ořechy, použijte pohankovou mouku) 100g kokosové mo...

O medu – pravdy a mýty

Kvalitní med je stále čirý a tekutý – mýtus Je pravda, že většina spotřebitelů medu v ČR preferuje tekutý med, ale například v severských zemích, je naopak neprodejný. Přirozenou vlastností každého medu je jeho krystalizace, někdy též chybně nazývaná cukernatění. Doba,...

Co je to ajurvéda?

Nejstarší systém Ayurvéda je považována za nejstarší systém medicíny na světě, dnes také za základní lékařský systém v Indii a dalších zemích jižní Asie. V západních zemích je Ayurvéda jednou z možností tak zvaných alternativních terapií. Slovo Ayurvéda se překládá ja...

Co jíst na podzim?

Podzim je obdobím, kdy se v nás přirozeně probouzí sytící fáze a nabíráme sílu před příchodem zimy. Pokud však zvýšíme množství konzumovaných potravin, náš trávicí systém bude muset více pracovat. Tím se zvýší i naše tělesná teplota což s přicházejícím chladem není na š...

Desatero pro dobrou výživu dětí

Dnes jsme pro Vás připravili 10 tipů, jak podpořit zdravou výživu pro Vaše děti. Dopřejte dětem pestrou a rozmanitou stravu, bohatou na ovoce a zeleninu, celozrnné potraviny, mléčné výrobky, ryby a drůbež. Nenechte děti se přejídat, ale ani hladovět – jíst by měly p...

Lahodné dýňové máslo a bez laktózy

Dýní začíná být všude plno.. Tady je jeden sezónní recept, pokud přemýšlíte, co s nimi vymyslet. Dýňové máslo lze připravit jak ve slané, tak ve sladké variantě. Záleží na tom, na co ho chcete namazat.   Budete potřebovat: 1ks hokkaido nebo máslové dýně 2 lží...

Čaj, který na podzim zahřeje a pomůže zdraví

Čaje a podzim patří k sobě. Teplý čaj, který nás zahřeje a posílí v tomto sychravém ročním období, přijde každému vhod. Jaké čaje se dají tedy doporučit? Vynecháme protentokrát vysloveně bylinné směsi ze známých i méně známých léčivých rostlin a budeme se věnovat trochu...

Věděli jste tohle o fazolích?

Existují strakaté, červené, černé i bílé odrůdy fazolí. Jsou užitečným zdrojem draslíku, fosforu, železa, zinku, kyseliny listové a bílkovin. Lze je využít pro přípravu salátů, polévek, kaší, zapečených jídel, pomazánek či gulášů. Fazole mají však i své léčebné účinky. ...