Lahodné dýňové máslo a bez laktózy

Dýní začíná být všude plno.. Tady je jeden sezónní recept, pokud přemýšlíte, co s nimi vymyslet. Dýňové máslo lze připravit jak ve slané, tak ve sladké variantě. Záleží na tom, na co ho chcete namazat.

 

Budete potřebovat:

Postup:

Dýni hokkaido umyjeme, rozpůlíme, vydlabeme semínka a dužinu a nakrájíme na plátky-

Plátky potřeme olejem a posolíme špetkou soli nebo postříkáme sójovou omáčkou.

Pečeme na 200°C cca 15-20 minut, až je dýně měkká.

Rozmixujeme na pyré spolu se všemi ingrediencemi (na slanou variantu dochutíme solí nebo sójovou omáčkou, na sladkou variantu přidáme ingredience do pyré)

Pyré přendáme do hrnce a ještě 10-15 minut provaříme, aby máslo zhoustlo.

Mažeme na cokoliv, co nás napadne.

Zbylé máslo skladujeme v lednici maximálně 3 dny.

Přejeme dobrou chuť!

Přihlaste se prosím znovu

Omlouváme se, ale Váš CSRF token pravděpodobně vypršel. Abychom mohli udržet Vaši bezpečnost na co největší úrovni potřebujeme, abyste se znovu přihlásili.

Děkujeme za pochopení.

Přihlášení