Salát z pečených brambor a cizrny

Tentokrát jsme si pro Vás připravili recept na jednoduchý teplý salát z pečených brambor a pečené cizrny. Pečená cizrna je pak další způsob, jak můžete konzumovat tuto luštěninu. Hodí se do teplých i studených salátů.

Budete potřebovat:

Postup: 

  1. Brambory oloupejte, omyjte a nakrájejte na kolečka o tloušťce asi 1 cm. V míse je smíchejte s kořením na brambory a 2 lžícemi olivového oleje. Pečte rozložené na plechu vyloženém pečicím papírem asi 25 minut na 230 °C.
  2. Cizrnu sceďte a nechte okapat. Vložte do mísy a promíchejte s 2 lžícemi olivového oleje, kmínem a solí. Na posledních pět minut pečení cizrnu přidejte do trouby k bramborám.
  3. Po upečení brambory a cizrnu smíchejte s nasekanou petrželkou. Pokapejte zálivkou z rozmačkaného česneku, soli a zbylého olivového oleje.

Teď už přejeme jen doubrou chuť!

14469-768x274