Skrytá pravda o čokoládě: „Nikdo ti o tom nikdy neřekl“

cokolada-900x600

Pamatujete si, jak jste si jako malí přáli dostat po večeři alespoň malý kousek čokolády a kolikrát jste slyšeli, že je čokoláda špatná? Od nás se dozvíte něco docela jiného! Čokoláda je na dnešním trhu dostupná v nejrůznějších typech, tvarech a kvalitách. Tepelně zpracované kakao a rafinovaný cukr stěží mohou vašemu tělu udělat dobře, oproti tomu raw čokoláda vyrobená z kvalitních ingrediencí je známá jako superpotravina!

Proto jsme se rozhodly používat pro naše čokoládové dobroty výhradně nepražené kakao.

Zvláště při prvním ochutnání raw kakaa pocítíte rozdíl – budete více sytí v porovnání s konvenčními čokoládovými výrobky.

cokolada_2

Čokoláda je superpotravina!?

Zde naleznete několik z mnoha skutečných zdravotních přínosů nepraženého kakaa:

1. Ničí únavu

Pokud se cítíte vyčerpaně i přesto, že jste si v noci dopřáli kvalitní spánek, je možné, že vám chybí hořčík. Naštěstí je tu  raw kakao – neuvěřitelně lahodný zdroj hořčíku, který dokáže významně zvýšit hladinu vaší energie. Zařaďte raw kakao do svého jídelníčku.

2. Povzbuzuje náladu a zlepšuje emoční výkyvy

Raw Kakao je bohaté na Anandamid, často označované jako molekula blaženosti, která váže na kanoidní receptory v mozku a vytváří pocit snadnost a štěstí. Nejen že konzumuje kakaa zlepšuje blahobyt, ale také rozsévám náladu zvýšením serotonových úrovní v mozku. Takže až se příště trochu pocítíš, zkus něco Raw lanýže jako svačinka na Go a jako emocionální pick-up!

3. Dává pokožce záři

Kakao zásadně podporuje tvorbu živé a zdravé kůže, obsahuje totiž flavonoidy, které zvyšují průtok krve na povrch pokožky. Zvýšený průtok krve zase podpoří regeneraci buněk, která je nezbytná pro mladistvou, zdravou a zářící kůži.

 cokolada_1

4. Bojuje proti zubnímu kazu

Vědci prováděli experimenty, v nichž zjistili, že složka v kakaových bobech – theobromin může být ve skutečnosti účinnější při prevenci proti zubnímu kazu, než chemické sloučeniny (například fluor) nalezené v běžné zubní pastě. Theobromin má totiž antibakteriální vlastnosti, které bojují proti zubnímu plaku, a zároveň posiluje zubní sklovinu, což snižuje vaše šance na tvorbu zubního kazu.

5. Pomáhá při hubnutí

Existují studie, které naznačují, že raw bio kakao může podpořit metabolismus vašeho těla tím, že pomáhá přeměnit tuk na energii. Kakao také obsahuje hodně vlákniny, jež udržuje trávicí systém ve stálé aktivitě, a díky tomu se naše tělo daleko snáze zbavuje přebytečného odpadu. Bohatá zásobárna flavonoidů a přírodních antioxidantů v kakau navíc chrání tělo před nahromaděnými toxickými látkami, které brání ve ztrátě váhy. Z toto jasně vyplývá, že pokud chcete zhubnout, musíte zbavit vaše tělo toxinů. Navíc další studie naznačují, že raw kakao může také potlačit chuť k jídlu, což vám brání v tom, abyste jedli víc, než vaše tělo potřebuje.

Jádrem naší vize je vytvořit delikátní gurmánský zážitek, po němž budete mít pocit spokojenosti a sytosti. Když jsme objevili přínosy nepraženého kakaa, věděli jsme, že musíme tyto recepty sdílet s ostatními. Jakmile objevíte kouzlo raw čokolády, která chutná stejně dobře jako kterákoli jiná výtečná pochoutka, zažijete její léčivý dotek na vlastní kůži a už se nikdy nebudete divit, proč se považuje za superpotravinu, která podporuje zdraví a radostný život.

Zdroj: myrawjoy.com