Voňavý dýňový krém

Tentokrát jsme si pro Vás připravili recept na voňavý dýňový krém, ideální k podzimu.

Budete potřebovat:

  • 1 dýni Hokkaido
  • 2 polévkové lžíce červené čočky
  • 1 větší cibuli
  • 4 polévkové lžíce slunečnicového oleje
  • 1 lžičku provensálského koření
  • 1 lžičku soli
  • 1 polévkovou lžíci čerstvého zázvoru
  • 100 ml rostlinné smetany
  • 4 polévkové lžíce černého sezamového semínka
  •  

Postup:

  1. Dýni umyjte, vydlabejte semínka a nakrájejte na měsíčky. Smíchejte se 2 lžícemi oleje, solí, provensálským kořením a pečte do měkka při 170 °C.
  2. Cibuli nakrájejte nahrubo a osmahněte na oleji. Přidejte červenou čočku, zázvor a osmahněte a zalijte 1 litrem vody. Vařte asi 15 minut.
  3. K vývaru přidejte upečenou dýni, povařte a rozmixujte do hladkého krému.
  4. Polévku zjemněte na talíři rostlinnou smetanou a posypejte opraženým sezamovým semínkem. 

Teď už přejeme jen doubrou chuť!

krém-768x432

Přihlaste se prosím znovu

Omlouváme se, ale Váš CSRF token pravděpodobně vypršel. Abychom mohli udržet Vaši bezpečnost na co největší úrovni potřebujeme, abyste se znovu přihlásili.

Děkujeme za pochopení.

Přihlášení