Lavaš se smaženým tofu a tahini pastou

V dnešním receptu využijeme lavaš jako wrap. Wrap je zábavný, můžete do něj schovat leccos. My jsme pro vás připravili veganskou náplň s dozlatova osmaženým tofu, zelným salátem a tahini omáčkou. Z množství, které uvádíme v receptu, připravíte čtyři kusy. Je pak na vás, zda to bude malé jídlo pro čtyři nebo sytý hlavní chod pro dva.

Budete potřebovat:

  • 1 ks balení chlebu lavaš
  • 500 g tofu natural
  • 2 lžíce škrobu
  • sůl
  • 1 lžička mletého římského kmínu
  • 1 lžička mletého koriandru
  • 1 lžička kurkumy
  • 1/2 lžičky mletého chilli
  • 1/4 lžičky čerstvě mletého pepře
  • 4 lžíce olivového oleje
  • 300 g červeného zelí
  • 1/2 mrkve
  • 1 lžíce jablečného octa
  • 80 g sezamové pasty tahini bez soli (dobře rozmíchaného) – na omáčku
  • 125 ml rostlinného jogurtu Sojade – na omáčku
  • 4 lžíce citronové šťávy – na omáčku
  • 1 lžíce pálivé chilli omáčky – na omáčku
  • voda podle potřeby – na omáčku
  • sůl – na omáčku

Postup:

  1. Zelí nakrouhejte najemno, mrkev nastrouhejte a promíchejte se dvěma lžícemi olivového oleje, octem, lžičkou soli a pepřem. Nechte v míse změknout, cca 30 až 45 minut.
  2. Tofu dobře osušte a nakrájejte na kostky. V misce promíchejte škrob s kořením a lžičkou soli, kostky v této směsi obalte a osmažte na zbytku olivového oleje dozlatova.
  3. Dobře rozmíchané tahini smíchejte s citronovou šťávou, rostlinným jogurtem a chilli omáčkou, vyšlehejte a podle konzistence zapracujte i studenou vodu a dochuťte solí.
  4. Oba pláty chlebu lavaš si rozložte a rozprostřete na něj zelný salát, osmažené kousky tofu a pokapejte částí tahini omáčky. Poté zabalte a překrojte napůl. Podávejte se zbytkem tahini omáčky.

14885-768x274

Přihlaste se prosím znovu

Omlouváme se, ale Váš CSRF token pravděpodobně vypršel. Abychom mohli udržet Vaši bezpečnost na co největší úrovni potřebujeme, abyste se znovu přihlásili.

Děkujeme za pochopení.

Přihlášení